✓ Snabb leverans

✓ Fri frakt inom Sverige vid 999 kr

✓ Lagligt & tryggt

Köpvillkor

1. KÖP
Vid beställning träffas avtal om köp först när Humledryck bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas senast 36 timmar efter att beställning mottagits. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad från vår lager. Humledryck har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste du vara 20 år, detta måste du bekräfta med ditt personnummer i vår kassa och Humledryck måste kunna fastställa kundens bostadsadress. Du måste kunna legitimera dig hos transportören för att kunna få hämta ut ditt paket.

2. PRISER
Alla priser är angivna i SEK (Svenska Kronor) och i priserna ingår moms med 25 %. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som Humledryck inte råder över t.ex väsentligt ändrade införselkostnader eller ändrad moms. Inga expeditionskostnader tillkommer. I de fall då pris ändras så kommer vi alltid att meddela kunden detta kunden har då rätt att utan någon extra kostnad häva köpet. Priserna på våra öl kan variera över tid, detta beror på att vi förhandlar med olika leverantörer och bryggerier i hela världen och på så sätt kan priset på en öl variera på grund av inköpsland, säsong, valutakursförändringar eller tillgänglighet. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på våra varor, dock aldrig på ordrar som redan har skickats ifrån oss och där en kund har fått en orderbekräftelse.

3. FRAKT

Fraktkostnad tillkommer beroende av fraktval i kassan.

Fri frakt för ordrar över 999 KR för Postnord (gäller utlämningställe)
För ordrar under Fri frakt gränsen gäller:

Sverige:
99 SEK (Postnord utlämningsställe)
179 SEK (Postnord Hemleverans Kl 11-14)
85 SEK (Budbee hemleverans Kl17-22)

Finland:

120 SEK (Postnord Utlämningsställe)

99 SEK (Budbee hemleverans)

Norge:

480 SEK (DHL- Non EU- Delivery) (OBS Kunden betalar alkholskatten genom DHL)

4. BETALNINGSALTERNATIV / BETALNINGSVILLKOR

4.1 FAKTURA (ENDAST INOM SVERIGE)
Avgiften för att betala mot faktura är 0 kronor.

Betalningsvillkor: Vid fakturabetalning gäller 14-90 dagar från det att varan skickats. Fakturor skickas genom Worldline (tidigare kallat Bambora) eller Walley . För prenumerationer så sker betalning den förste varje månad, prenumerationsboxarna skickas ut mellan 20-25:e varje månad.

4.2 KORTBETALNING
Vi använder Worldline (tidigare kallat Bambora) för säkra kortbetalningar. Vid kortbetalning så debiteras betalningen omgående.

5. LEVERANSER
Beställningar som görs före klockan 15.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras normalt inom 5-10 arbetsdagar dagar inom Sverige. Hemtransporter levereras utifrån det accepterade leveranstillfället som Postnord har kunnat erbjuda kunden. OBSERVERA att hemleveranser normalt tar längre tid än leverans till närmaste utlämningsställe. Humledryck.se har möjlighet att sälja till Sverige,Norge, Danmark och Finland.

Leveranser som sker med Postnord kan du själv följa hela vägen genom att skaffa Postnords app.

6. LEVERANSFÖRSENINGAR
Till och från förekommer det leveransförseningar som kan vara utöver de 10 arbetsdagar som vi har som maximal leveranstid. Du har som kund alltid då möjlighet att få kompensation för din försenade leverans. Hör då av dig till kundservice@humledryck.se för att informera om detta.

7. SKADADE VAROR
När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt. Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till kundservice@humledryck.se.

8. ÅNGERRÄTT OCH ÖPPET KÖP
Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten. Paket som ej hämtas ut av kund kommer att debiteras 210 kr för fraktkostnad och administrationskostnad.

Som kund hos oss erbjuder Humledryck även bytesrätt inom 14 dagar från det att du beställt varan. Detta gäller endast oanvända produkter. Det är du som kund som står för kostnaden för byte, vilket innebär frakt till och från lagret.

Alla prenumerationer har 1 månds uppsägningstid från och med uppsägningsdatum och gäller tillsvidare. Dessa allmänna villkor gäller för samtliga kunder till Humledryck.

Om du vill ändra leveransadress till din prenumeration var god och hör av dig till oss på kundservice@humledryck.se

9. REKLAMATIONER

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner. Meddela oss helst via e-post kundservice@humledryck.se innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen. Kom ihåg att du står för frakten till oss som du sedan vid godkänd ärende kan få tillbaka.

Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

10.PRENUMERATIONER

10.1 FRAKT & RETUR
Våra prenumerationsboxar levereras fraktfritt till närmaste utlämningsställe. Du kan även välja att få hemleverans av din prenumerationsbox, då tillkommer en avgift på 119 kr.

Paket som ej hämtas ut debiteras en avgift på 310 kr.

Vid leveransskada så hör av dig till oss på kundservice@humledryck.se så skickar vi om varan eller krediterar den.

Paket som returneras till oss återbetalas genom att återstående belopp utbetalas i form av ett presentkort på återstående belopp.

10.2 BETALNING
Betalning för prenumerationsboxen sker genom Worldline (tidigare kallat Bambora). Kortbetalningar debiteras omgående. Fakturor skickas genom vald faktureringskanal.

10.3 UPPSÄGNING
Prenumerationsboxen har en månads uppsägningstid från och med det datum uppsägningen sker. Uppsägning sker genom att maila kundservice@humledryck.se

Det finns tyvärr ingen möjlighet att avsluta prenumerationerna tidigare än så då vi förbeställer ölen för prenumeranterna minst en månad i förväg.

11. ÅTERBETALNINGAR
Återbetalning sker via Worldline (tidigare kallat Bambora), 3-5 arbetsdagar efter överenskommelse. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

12. RESERVATIONER
Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeure nedan.

13. SKYDD AV PERSONUPPGIFTER
I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt GDPR (General Data Protection Regulation) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice (gärna på e-post kundservice@humledryck.se). Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter.

14. EJ UTHÄMTAT PAKET
Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller SMS till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta.
Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 210 kr. Samma villkor gäller om du inte tar emot paketet vid hemleverans eller om du som ska ta emot paketet inte är på plats eller kan identifiera dig med giltig id-handling.

15. FORCE MAJEURE
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm.
http://www.konsumentverket.se/
http://www.arn.se/

Har du någon fråga kring våra villkor så är du alltid välkommen att kontakta oss på kundservice@humledryck.se.

Alla våra paket skickas genom

Ales And Brews Denmark APS

Org.nr 502079-5596

Egensevej 34

2770 Kastrup

CVR: 38982095

Fri frakt i hela Sverige

På alla ordrar över 999 kr

Snabba leveranser

Snabba och smidiga leveranser

Lagligt och tryggt

Vi betalar alkoholskatt och moms

100% Säkra betalningar

MasterCard / Visa